CONTENT CREATIE

Content is een verzamelnaam voor informatie en media, zoals teksten, foto’s, animaties en video’s. De tekst die je nu leest is content. De foto die op deze pagina staat is content. Alles is content. De heren geleerden zeiden jaren geleden al ‘content = king’, maar is dat wel zo? En als dat zo is, waarom is dat dan zo?

Laten we eerst teruggaan naar het begin. Waarom wil jij als bedrijf content creëren? Omdat je zo van vlotte teksten en mooie foto’s houdt? Nee, natuurlijk niet. Je wilt dit om jouw product of dienst te verkopen c.q. beter in de markt te zetten. Content is niet king. Jij bent zelf een koning in het koninkrijk van jouw bedrijf. Content is echter wel heel belangrijk. Je kunt potentiële klanten attent maken op jouw koninkrijk (lees: jouw bedrijf). De content die wij creëren is onderdeel van jouw mix aan marketinguitingen. Dit heet ook wel contentmarketing.

Contentmarketing is het publiceren en verspreiden van content met als doel het verhogen van de awareness van de doelgroep tot aan het punt van aankoop of herhaal aankoop.

Voor commerciële bedrijven is het doel van contentmarketing áltijd: verkopen. Dat kan zijn aan potentiële of aan bestaande klanten, maar ‘verkoop’ is altijd het uiteindelijke doel.